Vsi skladi v upravljanju KBM Infond so v letu 2009 poslovali pozitivno, celo rekordno | SAVA INFOND

Datum objave
Dne  07.01.2010 15:13

V zadnjem času se v medijih pogosto pojavlja ime Infond v povezavi s stečajem družbe Infond Holding, ki je leta 2002 postal samostojna družba in se povsem ločil od poslovanja Infondovih skladov, ki jih upravlja družba KBM Infond. Slednja je v večinski lasti Nove KBM.

 
KBM Infond upravlja dva vzajemna sklada Infond Global Flex in Infond Dynamic ter krovni sklad z osmimi podskladi. Najbolj znan, Infond BRIC, se prodaja tudi v tujini in sodi med najuspešnejše tovrstne sklade. Prav zato je v preteklem letu prejel 5 Morningstarjevih zvezdic za kakovost upravljanja. Od slovenskih upravljavcev skladov je to uspelo le družbi KBM Infond.

»Po slabem letu 2008 smo lahko s preteklim letom izjemno zadovoljni, saj so vsi skladi poslovali več kot pozitivno, nekateri celo rekordno«, je dejal Stanko Brglez, predsednik uprave KBM Infond, družbe za upravljanje, d.o.o. – Skupina Nove KBM. Donosi se gibljejo od 10 pa do 70 %, odvisno od posameznega sklada. »Preudarni vlagatelji v naše sklade, ki so razpršili tveganje in vložili vsaj v tri različne sklade, so tako dosegli v povprečju med 35 in 40 odstotne donose v preteklem letu.« 
Sava Infond, družba za upravljanje, d.o.o.
Vita Kraigherja 5, 2000 Maribor, tel. 02/229 74 40, fax. 02/229 74 89
Grafična in računalniška izvedba BuyITC d.o.o.